14.01.11

Vihm

Kairo kohta käivast kliimadiagrammist saab wikipedia vahendusel teada, et aastas sajab keskmiselt 14,2 päeval. Kuude löikes juhib 3,5 päevaga jaanuar. Kätte on jöudnud Kairo porikuu (vt. pilti lähemalt!).

Te ei kujuta ette, millist vaimset naudingut pakub üleüldse pilvine taevas suduses linnas, kus igat hommikut tervitab halastamatu päike. Mitte mingit vaheldust. Täna hommikul oli taevas hallis täispilves nagu koduses Eestis. Keskpäeva paiku tabas mind ilmutuslik vajadus vaadata välja köögiaknast. Ja kallaski! Päästsin verandalt kaks restitäit kuivavaid pesusid ja ajasin lapsed öue ilmaimet vaatama.

Vihma sadas nii palju, et verandaesise mangopuu pealmised lehed said tolmukuhist tükati isegi enam-vähem puhtaks ja mul önnestus esimest korda näha tugevate ovaalsete lehtede sünnipärast värvi. Elutoa akna all kasvav eukalüpt hakkas ka toredasti läikima. (Muuseas, kas keegi oskab soovitada, mismoodi seda taime räsida, et kodus külmetuse vastu pruukida saaks? Keeta, küpsetada...?)

Löbu sai läbi sellega, et asusime pahaaimamatult teele Maadist Heliopolisse. See on umbes 40min tee, ja moslemite ainukesel puhkepäeval - reedel, vöib olla üsna kindel, et ka force majeure paneb pausi ja väga fataalsetesse ummikutesse ei jää. Kussa sellega! Olime teel üle kahe tunni, sest Heliopolisse viival pöhimaanteel x-ndal kilomeetril laiutas kogu hiilguses poolde autorattasse ulatuv PORILOMP! Hilinesime 1,5 tundi, mis Kairos on veel aktseptaabel. Hilinemise töttu aga pidime kokkuvötteks rohkem aega veetma autos kui toredal öhtusöögil. Kairo paratamatus...

Kui me taas kodu ukse ees autost välja astusime, askeldas meie tänava boy usinalt voolikutega ja asutas end lilli kastma! (Boy on see tegelane, kes peale lillede kastmise hommikused ajalehed toob, hoovi puhtaks uhub, lapiga autod tolmust puhtaks pühib jne. Tema teenus maksab meile 130.-LE ehk 16€ kuus!)

2 kommentaari:

  1. Meil oli isegi äikest :O Või noh, välku just ei löönud, aga müristas küll ägedalt. See vist oli neljas kord mul siin pea kuue aasta jooksul seda ilmaimet kuulda, kui ma nüüd ei eksi.

    VastaKustuta
  2. jah, meil müristas ka! siis tuleb välja, et olime juulikuu lumega vörreldava ilmastikunähtuse tunnistajaks! :)

    VastaKustuta